Harry Potter
Prijavite se sedaj!
Obilico zabavnega pisanja, tekanja po Bradavičarki in odkrivanja njenih skrivnosti!
Zmage v Quidditchu in še mnoge druge zabavne preiskušnje!
Prijava

Pozabil/a sem geslo

Latest topics
» Dvorana Skrivnosti
Pet Feb 05, 2010 12:25 am by Harry Arkhen

» Dnevna soba
Tor Feb 02, 2010 8:55 am by Harry Arkhen

» Bradavičarski park
Tor Feb 02, 2010 12:41 am by Rain Esther Willow

» Eve Snape-Evans
Sre Jan 27, 2010 8:26 pm by Harry Arkhen

» Sobana KŽTD
Sre Jan 06, 2010 11:09 pm by Harry Arkhen

» Spolzgadovsko omizje
Sre Jan 06, 2010 1:12 am by Rain Esther Willow

» Sarah M. T. Moonlight
Ned Jan 03, 2010 12:15 am by Sarah M. T. Moonlight

» Bertrum Le Blizzard
Ned Dec 27, 2009 1:55 am by Bertrum Le Blizzard

» Loryna Isabelle A. Malfoy
Pet Dec 25, 2009 7:56 pm by Loryna Isabelle A. Malfoy


Lepopis in pivnik

Go down

Lepopis in pivnik

Objavlja by Emma Sanier on Pon Maj 18, 2009 6:12 pm

Tu se dobijo vse potrebne knjige. Pa tudi kakšna peresa...osnovne potrebščine.

Emma Sanier

Število prispevkov : 279
Join date : 14/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: Lepopis in pivnik

Objavlja by Emma Sanier on Sre Maj 20, 2009 12:44 pm

Naslednje so bile na vrsti knjige. Emma je vstopila v dvonadstropno prodajalno s knjigami. Na eni od večjih knjižnih omar je bila tablica 1. Letnik. Stopila je do nje in pogledala za knjigami, ki jih je iskala. Prvo je našla knjigo za zgodovino Zgodovina Bradavičarke. Potem je našla Napoje za 1. letnik in Nego čarobnih živali 1. Našla je še Spreminjanje oblike za začetnike in Osnovne uroke.Osnov obrambe pred mračnimi silamini našla, ko pa je pogledala na drugo stran knjižne police, je našla tudi to. S kupom knjig je odšla do blagajne in se potavila v vrsto. Položila je knjige na pult in plačala vsoto.

Ko je bila zunaj trgovine, je ugotovila, da rabi še čarobno palico, kotel in rokavice. Napotila se je proti trgovini z osnovnimi potrebščinami.

Emma Sanier

Število prispevkov : 279
Join date : 14/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: Lepopis in pivnik

Objavlja by Gost on Pon Jun 08, 2009 7:50 pm

Samell je končno prispela v predzadnjo trovino. To je želela opraviti čim hitreje, saj se ji je zelo mudilo k trgovini s čarobnimi palicami. A ni mogla. Vendar se je mogla zadržati. Hitro je pograbila Zgodovino Bradavičarke, Napoje za 1. letnik, Nego čarobnih živali 1., Osnovne uroke, Spreminjanje oblik za začetnike, ter Obrambo pred mračnimi silami. Kar takoj se je usedla, ter začela brati Obramo pred mračnimi silami. Prelistala jo je, in takoj ji je bila všeč. Prelistala je tudi Nego čarobnih živali 1. ter tam zasledila feniksovo sliko. Tudi to si je želela prebrati, a je opazila, da je prodajalec postajal že nekoliko živčen. Hitro je kupila knjige, ter odšla ven. Na dolgo in široko se je začela pogovarjati z Hagridom o šoli. Zelo zvesto ga je poslušala, a nenadoma se je zamislila.
Končno...Nakup Čarobne palice...Tega, dragi Hagrid, res ne bi rada zamudila...

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Lepopis in pivnik

Objavlja by Harry Arkhen on Tor Jun 09, 2009 6:35 pm

Potem, ko si je v Gringottu nabral zlata, se je odpravil v Lepopis in pivnik. tu naj bi si nakupl osnovnih potrebščin in knjig za šolo. prerinil se je med množico ljudi in si na policah hitro ogledal naslove. Potreboval je Zgodovino Bradavičarke, Napoje za 1. letnik, Nego čarobnih živali 1., Osnovne uroke, Spreminjanje oblik za začetnike, ter Obrambo pred mračnimi silami. Spraševal se je, če niso vsega že pokupili, ko je zagledal čeden kup že napravljenih knjig. Stale so za hrbtom neke matere, ki je svojemu zavaljenemu sinu razlagala, da ne sme jesti v knjigarni. Ko ni nihče od njiju gledal, jih je smuknil s kupa, jih odnesel do pulta in plačal.
avatar
Harry Arkhen
Spolzgadovec
Spolzgadovec

Število prispevkov : 279
Join date : 16/05/2009
Age : 23

Nazaj na vrh Go down

Re: Lepopis in pivnik

Objavlja by Rain Esther Willow on Ned Jun 14, 2009 6:41 pm

Rain se je končno znebila očetovega prijema in jo nato bolj živahno ubrala k Lepopisu in pivniku. Seveda sta ji starša sledila. Est je pobrskala po žepu in pregledala, kaj more kupiti. A ji je mama izpulila iz rok.
"Aha, aha... Ja, kaj Rain?" Njena hčerka jo je namreč cukala za rokav. "Mama, ti tega ne potrebuješ. Jaz potrebujem. Bodi tako prijazna in mi izroči tole, da boš lahko klepetala z Martho. Tamle je." Pretkano je z glavo pomignila v smer, kjer je stala črnolaska v belem plašču, ki ji je segal do tal in ravno nekaj govorila svoji hčerki. "Veš, še vedno mi ni jasno, zakaj se z njeno hčerko ne razumeta. Izvoli list," je zavzdihnila mama. Rain se je ljubko nasmehnila, ko pa sta z očetom odšla, se je njen pogled spremenil v hladnega in srepečega. Odvihrala je k košari, kjer so ležale knjige od neke druge osebe. Pogledala je čarovnika srednjih let in se žalostno zlagala: "Veste, ne najdem knjig... in... moje mame in očeta ni nikjer..." Zahlipala je in začutila je pomilujoč pogled. "Ah, ljubica, izvoli knjige, saj grem iskati nove." V roke je prijela knjige in se zlobno zarežala, nato pa prišla po očeta. "Oče, lahko kupiva še črnilo in pero?" "Seveda," je odgovoril ta in skupaj sta se napotila k polici. "Tegale temno zelenega s smaragdi bi," je veselo izjavila in ga prijela, nato pa potegnila še črnilnik strupeno zelene barve. Oče je že vlekel ven zlatnike, ko sta stopila k prodajalni in kupila.
avatar
Rain Esther Willow
Spolzgadovec
Spolzgadovec

Število prispevkov : 493
Join date : 14/06/2009
Age : 22
Kraj : Kranj

Nazaj na vrh Go down

Re: Lepopis in pivnik

Objavlja by Gost on Čet Jun 18, 2009 6:41 pm

Sarah Mirabelle je vstopila v trgovinico in prebrala na listu kaj potrebuje. Zamrmrala je: "Zgodovina Bradavičarke, Osnove obrambe pred mračnimi silami, Spreminjanje oblike za začetnike, Osnovni uroki, Napoji za 1. letnik in Nega čarobnih živali 1." zapodila se je med police in knjige znašala na pult. Ko je izbrskala še zadnjo, Osnovne uroke je šla k pultu, kjer so jo čakale ostale knjige. Vljudno je pozdravila prodajalca in tiho rekla:"Potrebujem te knjige, koliko stanejo?" Prodajalec je z nasmehom odgovoril: "To bo dvesto guldov." Sarah je plačala in zložila knjige v nahrbtniček. "Urok nezaznavnega raztezka, kajne?" jo je vprašal prodajalec. Tiho je pritrdila: "Ja, moja mama ga obvlada." Poslovila se je in stopila nazaj ven, na pozno avgustovsko sonce.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Lepopis in pivnik

Objavlja by Gost on Sob Jun 20, 2009 10:52 am

Jack je vstopil v trgovino povno kupov knjig . Ko je vstopil je k, njemu kmalu pristopil prodajalec in ga pozdravil '' vam lahko kako pomagam'' je rekel prodajalec. Jack mu je odgovoril ''seveda tole potrebujem'' ter podal prodajalcu spisek knjig, ki jih potrebuje. Prodajalec je vzel spisek nato pa začel brskati po policah in nabirati knjige. Kmalu je prišel nazaj k Jacku un mu izročil knjige. Jack je odšel do blagajne kjer je knjige plačal nato jih je pospravil in odhitel na ulico. Ko je biv na ulici je pogledal na uro. Njegov vlak odpelje čez 10 minut. Jack je hitro stekel navzdolž po ulici nazaj v london proti železniški postaji.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Lepopis in pivnik

Objavlja by Gost on Pet Avg 07, 2009 2:40 pm

Angie se je odločila, da bo zdaj kupila knjige. Prišla je v Lepopis in Pivnik. Najprej se je nekaj časa razgledovala naokoli. Izbrala si je nekaj peres, pergamenta in črnilo. Potem je odšla k pultu. Tam je prodajalcu pokazala seznam knjig. "To so knjige, ki jih potrebujem," je dejala. "Takoj ti jih prinesem," je odgovoril ta. Nekaj časa je čakala tam pri pultu, nato pa se je prodajalec vrnil. Nosil je cel kup različnih knjig. Angie je vse spravila v torbo.
Rekla je: "In še tole, prosim." Na pult je odložila stvari, ki jih je prej nabrala po trgovini. Prodajalec je prikimal.
Angie se je nasmehnila in še to pospravila v torbo. Nato je plačala vse skupaj in odšla ven.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Lepopis in pivnik

Objavlja by Gost on Tor Avg 11, 2009 10:17 am

Evelynn je preverila seznam potrebščin in ugotovila, da ji manjkajo še knjige in peresa. Najprej je poiskala police z manjšimi predmeti. Izbrala je kvalitetna orlova peresa, in vzela še črnilo iz sosednje police. Na drugi strani je našla kose pergamenta in jih vzela dovolj. S polnim naročjem se je odpravila do blagajne, kjer je prodajalec vse spravil v vrečko.
"Še kaj?" je vprašal.
"Knjige za prvi letnik iščem," je rekla Lynn in mu prebrala seznam. Videla je, da ima prodajalec za sabo zložene kupe knjig. Obrnil se je in vzel enega. Evelynn je preverila, če so knjige prave, nato pa ji je prodajalec vse skupaj dal v veliko vrečo.
Lynn je plačala in zapustila trgovino.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Lepopis in pivnik

Objavlja by Gost on Pet Avg 28, 2009 2:23 pm

Vstopila je in se počasi pomikala po nabito polni tgovinici. Našla ni ničesar zanimivega. Kmalu je prišla do prodajalnega pulta kjer je rekla:"Potrebovala bom knjige ki so potrebne za prvi..." Več pa ni povedala saj je nadaljevala kar prodajalka:"...Letnik. Ja bomo uredili. In spet se je začelo tekanje po trgovini. Luciane se je navznoter temu smejala ampak je bila že izmučena. Ko je imela polno naročje knjig je šla končno k pultu in plačala.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Lepopis in pivnik

Objavlja by Gost on Sob Sep 19, 2009 8:39 am

Tanya je stopila skozi vrata in zvonček je pocingljal. "Dober dan" je začela. "Potrebujem potrebščine za prvi letnik" in prodajalka ji je pokazala na polico z vsemi potrebščinami. "Aha" je rekla in stopila tja. Nato si je začela nabirati knjige za uroke, obrambo pred mračnimi silami, napoje, spreminjanje oblike, Zgodovino Bradavičarkein nege čarobnih živali. Ko je vzela vse knjige z velikega kupa, na katerega si jih je zlagala. Ko je vse odnesla na kup je še pohitela k peresom in pergamentov in si kupila velik, pravzaprav ogromen kup pergamentnih zvitkov in tri peresa ter nekaj čarobnih črnil, ki ti, vedno ko se izpraznijo napolnijo na novo. Nato je vse plačala ter odšla kupit palico.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Lepopis in pivnik

Objavlja by Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu