Harry Potter
Prijavite se sedaj!
Obilico zabavnega pisanja, tekanja po Bradavičarki in odkrivanja njenih skrivnosti!
Zmage v Quidditchu in še mnoge druge zabavne preiskušnje!
Prijava

Pozabil/a sem geslo

Latest topics
» Dvorana Skrivnosti
Pet Feb 05, 2010 12:25 am by Harry Arkhen

» Dnevna soba
Tor Feb 02, 2010 8:55 am by Harry Arkhen

» Bradavičarski park
Tor Feb 02, 2010 12:41 am by Rain Esther Willow

» Eve Snape-Evans
Sre Jan 27, 2010 8:26 pm by Harry Arkhen

» Sobana KŽTD
Sre Jan 06, 2010 11:09 pm by Harry Arkhen

» Spolzgadovsko omizje
Sre Jan 06, 2010 1:12 am by Rain Esther Willow

» Sarah M. T. Moonlight
Ned Jan 03, 2010 12:15 am by Sarah M. T. Moonlight

» Bertrum Le Blizzard
Ned Dec 27, 2009 1:55 am by Bertrum Le Blizzard

» Loryna Isabelle A. Malfoy
Pet Dec 25, 2009 7:56 pm by Loryna Isabelle A. Malfoy


Olchenbatova prodajalna palic

Go down

Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Emma Sanier on Pon Maj 18, 2009 6:13 pm

Daleč najboljše palice v celi Britaniji. Nekateri menijo, da se z njim po kakovosti izdelave lahko kosa le še Gregorović, ki je najbolj priznan v Bolgariji.

Emma Sanier

Število prispevkov : 279
Join date : 14/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Emma Sanier on Sob Jun 06, 2009 9:04 pm

Ko je Emma vstopila v trgovino, se je tresla. Stopila je do pulta in počakala, da je stari prodajalec prišel izza prašnih polic. Pogledal jo je, nato pa rekel:''Po palico si prišla, kajne?''. Spet je izginil med visokimi omarami in se čez nekaj časa vrnil s podolgovatimi škatlicami v rokah. Odprl je prvo in ji dolgo palico položil v dlan. Malce je zamahnila, nato pa jo odložila. Pet minut je preiskušala palice, ko je pri eni začutila posebno moč. Prodajalec je to opazil in ji jo vzel iz rok. Nagovoril jo je:''Lepo palico si dobila. Zelo posebna je, veš. 29 cm, ebenovina, posušeni vrtničini listi in trni. Dobro ti bo služila.''. Izplačala mu je denar in izstopila iz mračne trgovine. Napotila se je proti prodajalni živali.


Nazadnje urejal/a Emma Sanier Ned Avg 09, 2009 3:33 pm; skupaj popravljeno 2 krat

Emma Sanier

Število prispevkov : 279
Join date : 14/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Gost on Pon Jun 08, 2009 9:42 pm

Samell je bila končno pred trgovino s čarobnimi palicami. Globoko je vdihnila, ter izdihnla. Res, bil je zelo živčna. Hagrid jo je čudno pogledal, nato pa se ji začel smejati.
"Daj, no....Sem pač živčna...A ti nisi bil" Hagrid je pokimal. Vstopila je. Za pultom jo je že čakal prodajalec...
"Aha, nova stranka...In imam občutek da zahtevna...No pa poglejmo. No, pridi z menoj...Ne bi rad stalno nosil palice sem ter tja."

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Emma Sanier on Tor Jun 09, 2009 3:29 pm

Olchembat je zaslišal zapiranje vrat in prihitel.''A, nova stranka!''je rekel, nato pa jo povabil, da je šla z njim do polic.''Nebi rad stalno nosil škatlic sem in tja, veš.''Ustavil se je pri prvi omari. Malo je pogledal, nato pa izvlekel palico.''Češnjev les, samorogova dlaka, 15 cm.''je rekel. Dekliču jo je podal v roke in ta je lahno zamahnila. Iz palice so bušnile iskre.''Ne, definitivno ne.''. Pospravil je škatlico in jo odpeljal do omare v kotu prodajalne. Ustavil se je in razmislil. V tej omari so bile posebne palice. Izvlekel je zelo posebno palico.''26 cm, bambus, delfinova plavut. To je zelo posebna palica. Poizkusi!''. Dal ji je palico in ta je zamahnila. Prikazal se je sij.''Bravo! Palica te je izbrala!''. Dekle mu je plačalo, nato pa veselo odskakljalo iz trgovine.

Emma Sanier

Število prispevkov : 279
Join date : 14/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Harry Arkhen on Sre Jun 10, 2009 8:19 pm

Obložen z vsemi ostalimi stvarmi je nazadnje vkorakal še v prodajalno palic. Bile so najboljše v celotni Evropi, čeprav so nekateri trdili, da se z njimi lahko kosajo še gregorovićeve. Odložil je stvari na mizo in grdo pogledal zvonček, ki je nesramno in živcirajoče zvonil nad vrati. Nekaj trenutkov je čakal, da se pojavi Olchenbat, medtem pa si je ogledoval notranjost trgovinice, ki se je raztezala daleč, v nedogled. Prah je plaval po zraku in v trgovini ustvarjal srhljivo vzdušje, v katerem se je Harry počutil prav domačno. Iz senc enega izmed prehodov med policami je stopila visoka, suha postava prodajalca. Pokimal mu je in si ga pričel ogledovati s svojimi sivimi očmi "No, bova kar pričela?". Harry je pokimal in mu sledil med police. Starec je s police vzel prvo podolgovato škatlico in jo previdno odprl. Izvlekel je rjavo palico"23 cm, bukov les, samorogova dlaka."in mu jo dal v roko. Zamahnil je z njo, vendar se ni zgodilo nič posebnega. Olchenbat je odkimal in palico zopet pospravil. Vzel je novo škatlico in iz nje potegnil malce krajšo palico"20 cm, hrastov les, kita zmajevega srca."in ga pri tem pogledal z zanimanjem. Še preden pa je Harry uspel zamahniti s palico, mu jo je nenadoma izpulil iz rok in jo pospravil. "Ne, ne."si je starec mrmral v brado, sam zase. "Potrebujeva mnogo daljšo palico. In kak prožnejši les. Še posebej pa posebno polnilo."povlekel ga je za seboj v temnejši del trgovine, ki je bil popolnoma potopljen v sence. Izvil se je iz njegovega močnega prijema in se postavil ob stran. Starec se je pognal nad kupček palic, ki jih je imel ločene od ostalih. »Veš, te so posebne.«mu je razlagal medtem, ko je brskal po kupčku. Končno je iz njega potegnil popolnoma črno škatlico. Bila je obložena s črnim žametom in obrobljena s srebrnim paščkom iz satena. Z zanimanjem si jo je ogledal, medtem, ko jo je Olchenbat nežno odprl. »Dolga je 34 centimetrov, narejena je iz omorikinega lesa in v njej so posušeni ter zmleti baziliskovi strupniki.«pogledal ga je tako strmo, da je dobil občutek, da je palica zares posebna. Previdno jo je prijel v dlan in počasi zamahnil z njo. Zapršele so iskre in Olchenbatu so se zasvetile oči. »Odlično, palica te je izbrala!«. Odpeljal ga je do blagajne. »Ta palica je zelo mogočna, in mislim, da si iz pravega testa, da jo boš zmožen krotiti.«zopet mu je namenil svoj iskreči se pogled. Harry je plačal in s svojo najpomembnejšo potrebščino zapustil trgovino.
avatar
Harry Arkhen
Spolzgadovec
Spolzgadovec

Število prispevkov : 279
Join date : 16/05/2009
Age : 23

Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Rain Esther Willow on Ned Jun 14, 2009 7:48 pm

Od pričakovanja se je vsa tresla, ko je vstopila v trgovino. Nato pa jo je prestrašil možic medlih oči, ki se je znašel pred njo. "Aaaaaa.... Kdo pa si ti, mlada dama?" Rain se je zbrala. "Rain Esther Willow, gospod." "Aha! poznam tvoja starša! Emilie in Jacob, kajne?" "tako je, gospod." "Jaja, tvoja mama je izbrala palico: samorogova dlaka, 35 cm, leska. Prva palica, ki mi je prišla pod roke jo je izbrala," je rekel in se zahahljal. "Tvoj oče pa je bil bolj zahteven. Vse sva pretaknila. In potem sem šel k posebnimi palicami. Bambus, 32 cm, baziliskova luska. In v tvojih očeh vidim gospodovalnost, kot sem v njegovih. Greva k posebnimi." Pomignil ji je in prevzeto mu je sledila. Vzel je prvo škatlico in ji pokazal rjavo palico. "Neizmerno ošabna palica. 27 cm, glog, zmleta kost žvadrna." Rain jo je previdno prijela v roke in zamahnila z njo. Črnilnik je počil. "Ne, ne, ne. Ta ne bo prava," je izjavil in nato vzel škatlo druge palice. Žamet je bil zelene barve, škatla pa je bila srebrna. Palica je bila bela, svetlikala pa se je srebrnkasto. "30 cm, breza, pero pegazovih kril. Močna in mogočna palica, ki jo ne obvlada marsikdo." Rain je kot prejšno vzela v roke in začutila je toplino. Palica je zažarela in postajala skoraj žgoča. Vztrepetala je in Rain je potrzala z njo. Iz nje so bušknile zlate iskre, ki so sestavile podobo pegaza v galopu. "Čudovito! Prava je!" Est se je nasmehnila in jo položila v žamet. Kupila jo je in se odpravila h kavarni, da pojdejo na peron 9 in 3/4.
avatar
Rain Esther Willow
Spolzgadovec
Spolzgadovec

Število prispevkov : 493
Join date : 14/06/2009
Age : 22
Kraj : Kranj

Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Gost on Čet Jun 18, 2009 3:29 pm

Jack je prišel na prečno ulico. razgledoval se je naokoli in opazoval čarovnike ki so hiteli po vsakodnevnih opravkih. Ta ulica je bila res nekaj posebnega. Na njej je bil šele prvič saj je prihajal iz severnega dela anglije daleč stran od Londona. V london je prišel z vlakom starši so ostali doma saj niso mogli njegove 3 letne setrice pustiti same doma. dali pa so mu točna navodila kako priti na prečno olico in kje bo našel kakšne potrebščine. S hitrim korakom je stopil naravost po ulici dokler ni našel trgovine nat katero je pisalo Onchelbatova prodajalna palic. Odprl je vrata in vstopil v trgovino. Za pultom je stal starejši prodajalec. Jack je predvideval da je to Olchenbat. Jack ga je pozdravil gospod mu je odzdravil in rekel ''vam lahko pomagam'' Jack je odvrnil ''iščem plico zase'' gospod se je malo razgledal po prodajalni nato pa je stopil do police. iz nje je vtel paličico un jo podal Jacku. Zamahnil je znji endar se ni zgdilo nič palico je vrnil gospodu ki je hitro šel do druge police in iz nje vzel drugo palico in jo dal Jacku. Jack jo je vzel in zamahnil tokrat se je iz konice prikazal rdeč sij. gospod je rekel ''ta bo prava'' Jack mu jo je podal gospodu, ki je že othitel proti blagajni jo položil v škatlo jo dal v vrečko in jo ponudil Jacku. Jack je vzel palico ter plačal nato pa se poslovil in odšel nazaj na ulico.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Emma Sanier on Čet Jun 18, 2009 7:13 pm

Olchembat se je primajal izza polic, ko je vstopila nova stranka. Fantu je prinesel nekaj palic in kmalu ga je ena od njih izbrala.''23 cm, breza, samorogova dlaka. Lepa palica.''. Vzel je denar in fant je zapustil trgovino.

Emma Sanier

Število prispevkov : 279
Join date : 14/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Gost on Čet Jun 18, 2009 7:40 pm

Sarah je končno stala pred prodajalno palic. Spredaj je privezala navihana volčjaka, s Silver na rami pa je stopila v trgovinico. "Pozdravljena," je tiho rekel mojster Olchembat. "Pozdravljeni," je vljudno odgovorila. "Prišla sem po svojo prvo palico," je še vznemirjeno dodala. Olchembat se je zahihital in rekel: "Saj vem, saj vem." Izmeril je raznorazno, ko pa je končal z merjenjem ušesa je rekel: "No poizkusimo s tole palico." Izvekel je črno, zaprašeno škatlico. Sarah jo je vzela v roke in z njo zamahnila po zraku. "Nenene in še enkrat ne, ni prava," je zdrdral. Oddrobencljal je med police in nato na kup zložil škatlice, ki jih je prinesel. Poskušala in poskušala je, in še vedno ni bil zadovoljen.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Emma Sanier on Čet Jun 18, 2009 7:54 pm

S dekletom je preizkušal raznorazne palice, nato pa nazadnje oddrobencljal do omare s posebnimi. Izvlekel je vijolično škatlico in jo ponesel k pultu. ''Poizkusi.'' Ko je dekle zamahnilo, se je pojavil tisti poseben sij; torej jo je palica izbrala. ''31 cm, jasmin, repno pero orla. Zanimivo je to, da sem v zadnjem tednu prodal že kar 4 posebne palice; ta je peta.''. Ko mu je deklica plačala, je zapustila trgovino.

Emma Sanier

Število prispevkov : 279
Join date : 14/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Gost on Sre Jun 24, 2009 9:13 am

Luciane se je počasi pomaknila v trgovino. Bila je že zelo živčna. Tiho se je postavila k pultu in počakala da je prišel Olchenbat. Poiskusila je prvo palico pomahala z njo in se sama sebi zdela smotana. Nič se ni zgodilo. Poiskusila je naslednjo palico. Olchenbat ji je prej povedala:"22cm, ebenovina, feniksovo pero zelo prožna."Poiskusila jo je in spet se ni zgodilo nič razen tega da je skoraj polomila šipo. Če bo šlo tako naprej bo počasi razbila celo prodajalno. Poiskušala je palice, pri vsaki je bilo nekaj narobe. Zraven Olchen bata na kupčku kjer so bile palice, ki niso bile vredu zanjo se je večal. Počasi je bil že zelo velik, okoli petdeset palic. Bila je vedno bolj živčna. Živčno je pogledovala okoli in se spraševala katera je primerna zanjo. Poiskušala je in poiskušala pa ni šlo. Šel je k drugi polici in Luciane je pogled šinil na vrh police. Pisalo je POSEBNE PALICE. Vzel je eno izmed tistih in Luciane je poiskusila. Iz palice so bušnile zelene iskre in Luciane je plačala ter odšla.


Nazadnje urejal/a Luciane Pet Avg 28, 2009 2:12 pm; skupaj popravljeno 1 krat

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Gost on Pet Avg 07, 2009 2:53 pm

To je zadnja stvar, ki jo moram kupiti, si je mislila Angie, ko je vstopila v prodajalno palic. Razgledala se je okoli in videla, da se vse police polne palic, prodajalca pa ni bilo nikjer. Stoipla je proti pultu in začela gledati, kje bi lahko bil. Kar naenkrat jo je presenetil glas: "Dober dan." Angie mu je odzdravila in dejala še: "Prišla sem kupit palico. V mislih pa je dodala še: [i]Kot da ni to samoumevno, če stopim v to trgovino. Zasmejala se je sama pri sebi. Nato je k njej pristopil Olchenbat s neki palico. Angie jo je poskusila. V roki je začutila toplino. Takoj je vedela, da je to prava palica. Tudi Olchenbat se je strinjal. Dejal je: "23 cm, črni bor, samorogova dlaka." Angie je kot začarana gledala v svojo palico. Bila ji je zelo všeč. Nasmehnila se je Olchenbatu in mu plačala. Preden je zapustila trgovino je rekla še: "Hvala in nasvidenje."

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Emma Sanier on Pet Avg 07, 2009 3:37 pm

V trgovino je vstopilo neko dekle in se razgledalo. Stopil je izza polic in jo pozdravil. Poiskal je palico in ji jo dal v roke. Takoj je začutil povezavo. To se mi pa že dolgo ni zgodilo. je pomislil. "23 cm, črni bor, samorogova dlaka. Zelo lepa palica.''. Spravil jo je v škatlico in jo izročil dekletu, ki mu je plačala.''Nasvidenje.''

_________________

Emma Sanier

Število prispevkov : 279
Join date : 14/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Gost on Tor Avg 11, 2009 9:42 am

Evelynn se je odločila, da bo najprej kupila čarobvniško palico. Previdno je vstopila v trgovino. Ta je bila temačna in je dajala občutek, da notri ni nikogar. Dekle je previdno naredilo nekaj korakov, v tistem pa se je pred njo pojavil prodajalec. Lynn se je zdrznila, nato pa se je zbrala. Gospodu se je plaho nasmehnila in rekla: "Dober dan."
Temu je sledila mučna tišina, saj se je dekletu zdelo, da je očitno po kaj je prišla. Da bi prekinila tišino je vseeno plaho rekla: "Prišla sem po palico."
Nazadnje se je le nasmehnil in pred dekletom se je znašla palica. Previdno jo je poskusila prijeti, a je ni mogla. Nekaj jo je odvračalo stran. Nazadnje se je je le dotaknila, a ji jo je gospod takoj vzel in razočarano odkimal. Lynn je poskusila še eno, a ji ni ustrezala. Nato je gospod pred njo postavil še tretjo. Lynn se je zdelo, da jo je nekaj privlačilo k palici, kot magnet, in segla je po njej.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Emma Sanier on Tor Avg 11, 2009 11:05 am

Dekle je prišlo v njegovo trgovino in ga pozdravilo. Takoj je prinesel nekaj palic in ona jih je poizkusila. Šele potem je prinesel eno z drugačnega oddelka. Ta jo je izbrala."28 cm, feniksovo pero, srselistna breza. Zelo posebna palica.". Dekle mu je plačalo in odšlo.

_________________

Emma Sanier

Število prispevkov : 279
Join date : 14/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Gost on Čet Avg 13, 2009 8:36 pm

Amber je obstala pred trgovino palic. Bila je živčna, logično, saj bo to njena prva in morda tudi edina palica. Nekajkrat je globoko vdihnila, da bi se pomirila. Sama sebi se je udela butasta, ko tako stoji pred trgovino. Toda bila je odločena, da svojega strahu ne bo pokazala. Z visoko dvignjeno glavo je vstopila. Kako zelo staro. In tudi čiščenje ne bi škodilo! je ugotovila. Nenadoma se je pred njo pojavil star možic. "Dober dan, dekletce!" je veselo pozdravil. Amber mu je namenila prezirljiv pogled. Dekletce? Kdo je dekletce?! "Na Bradavičarko kaj, na Bradavičarko?" je nadaljeval starček in se delal, da njenaga pogleda ni opazil. "Kaj ni očitno?" je hladno odvrnila Amber. Prav odleglo mi bo, ko se spravim ven od tukaj! Možak je prikimal. "Seveda, seveda. Poskusi s tole, hrast, 22 centimetrov, vylin las." Vylin las? Za koga me pa ima?! Da bi imela palico teh ošabnic? O, ne! "Ne. Nočem te. Dajte mi eno brez vylinih las." je predrzno rekla. "Tudi prav, tudi prav," je zavzdihnil Olchenbat. "Kaj pa tale? Smreka, 34 centimetrov, kita žvadrnovega srca?" Amber je zavila z očmi. Žvadrni so tako nagnusni! A vseeno je naredila starcu veselje in zamahnila z njo, da je mizica ostala brez ene noge. "Mhm..." je mrmral Olchenbat in se zagnal med police.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Emma Sanier on Ned Avg 16, 2009 12:26 pm

Novo dekle je prišlo v trgovino. Kaj danes ne bo nič fantov? Prinesel je palice in nazadnje se je našla prava zanjo."brinj, 27 cm, plodovi volčje jagode. 8 guldov, prosim."

_________________

Emma Sanier

Število prispevkov : 279
Join date : 14/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Gost on Ned Avg 16, 2009 5:15 pm

"Končno." je zagodrnjala Amber in prodajalcu izročila denar. Palico je spravila v žep in se brez pozdrava napotila iz trgovine, vesela, da je s tem opravila.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Gost on Sob Sep 19, 2009 8:43 am

Tanya je prišla v trgovino in tiho pozdravila. Olchebant se je prikazal izza polic in v rokah že imel kuipček palic. "Dober..." je začela. "dan" je končal in ji izročil palico. "Feniksovo repno pero, tisovina, 34cm" je rekel, Tanya pa je zamahnila z njo. "A-a" je rekla, ko je starčka spodneslo in je padel po tleh. Hotela je steči do njega, da bi mu pomagala, a je takrat bil že sam na nogah. "Kaj pa tale?" ji je podal palico...

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Olchenbatova prodajalna palic

Objavlja by Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu