Harry Potter
Prijavite se sedaj!
Obilico zabavnega pisanja, tekanja po Bradavičarki in odkrivanja njenih skrivnosti!
Zmage v Quidditchu in še mnoge druge zabavne preiskušnje!
Prijava

Pozabil/a sem geslo

Latest topics
» Dvorana Skrivnosti
Pet Feb 05, 2010 12:25 am by Harry Arkhen

» Dnevna soba
Tor Feb 02, 2010 8:55 am by Harry Arkhen

» Bradavičarski park
Tor Feb 02, 2010 12:41 am by Rain Esther Willow

» Eve Snape-Evans
Sre Jan 27, 2010 8:26 pm by Harry Arkhen

» Sobana KŽTD
Sre Jan 06, 2010 11:09 pm by Harry Arkhen

» Spolzgadovsko omizje
Sre Jan 06, 2010 1:12 am by Rain Esther Willow

» Sarah M. T. Moonlight
Ned Jan 03, 2010 12:15 am by Sarah M. T. Moonlight

» Bertrum Le Blizzard
Ned Dec 27, 2009 1:55 am by Bertrum Le Blizzard

» Loryna Isabelle A. Malfoy
Pet Dec 25, 2009 7:56 pm by Loryna Isabelle A. Malfoy


Marlynini plašči

Go down

Marlynini plašči

Objavlja by Emma Sanier on Tor Maj 19, 2009 4:03 pm

Manjša trovinica z najrazličnejšimi plašči; zimskimi, delovnimi,...Plašči so že sešiti, če pa je res nuja, ga sešije tudi takoj.

Emma Sanier

Število prispevkov : 279
Join date : 14/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: Marlynini plašči

Objavlja by Emma Sanier on Tor Maj 19, 2009 4:20 pm

Emma se je odločila, da bo najprej kupila plašče. Vstopila je v majhno trgovinico in se razgledala. Ker ni bilo nobenega na spregled, se je začela razgledovati po stojalih. Kmalu je našla svojo velikost plašča. Pobrskala je še med zimskimi in vzela zadnjo številko. Stopila je do blagajne in pritisnila na zvonček. Iz neke sobice je prihitela prodajalka. Položila je plašče na blagajno in gospa jih je zaračunala. Ko je plačala je odšla iz trgovine.

Emma Sanier

Število prispevkov : 279
Join date : 14/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: Marlynini plašči

Objavlja by Gost on Pon Jun 08, 2009 5:06 pm

Samell je s Hagridom vstopila v majhno trgovinico. Zvonček nad vrati se je oglasil, zaradi katerga pa je tudi prispela prodajalka. Hitro, ter tiho kot miš je začela z delom. Kmalu je bil plašč končan, ter je bil ravno prave mire. Samell je hitro plačala, ter skupa z Hagridom odhitela ven. Ta ženska ji ni bila niti malo všeč.Zdelo se je kot da bi jo poznala že od otroštva. A to se ji je le zdelo.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Marlynini plašči

Objavlja by Harry Arkhen on Sre Jun 10, 2009 7:37 pm

Ta trgovina je bila predzadnja, v katero se je namenil. Ta po čudežu ni bila nabito polna in z veseljem se je usedel na prezen sedež. Tam je sedel nekaj minut, da mu je prijazna, a precej vsiljiva gospa odvzela mere za plašč, nato pa ga šla iskat. Ogledal si je nekaj primerkov, ki jih je prinesla. Nekateri so bili prav odvratni, drugi povprečni, dokler bni prišel do enega, ki mu je bil zares všeč. Segal je do tal, bil je iz tankega črnega usnja. Prilegal se mu je kot ulit, kar je tudi izjavila prodajalka. Kupil ga je in odkorakal iz trgovine.
avatar
Harry Arkhen
Spolzgadovec
Spolzgadovec

Število prispevkov : 279
Join date : 16/05/2009
Age : 23

Nazaj na vrh Go down

Re: Marlynini plašči

Objavlja by Rain Esther Willow on Ned Jun 14, 2009 7:34 pm

Mačka je privezala k trgovini in vstopila vanjo. Vsiljiva ženščina jo je napadla s šivalnim trakom in ji izmerila mere. "Joj, ljubica, res bi se mogla porediti! Poglej, kako mršava si!" "Ti pa si zavaljena, debela gos," je tiho zamrmrala Rain, a je na srečo ni slišala. Pregledala je primerke poletnega plašča in se odločila za tistega iz črne svile, za zimskega pa iz bombaža. Z lepo zloženimi plašči je stopila ven in odvezala mačka. Sedaj je mogla stopiti samo še po palico...
avatar
Rain Esther Willow
Spolzgadovec
Spolzgadovec

Število prispevkov : 493
Join date : 14/06/2009
Age : 22
Kraj : Kranj

Nazaj na vrh Go down

Re: Marlynini plašči

Objavlja by Gost on Čet Jun 18, 2009 5:49 pm

Zadnja stvar, ki jo bom kupila bo palica, si je Sarah medtem, ko je tekla prodajalno plaščev. "Pozdravljena dragica," jo je ogovorila precej obilna prodajalka. "Dober dan," je vljudno odzdravila Sarah. Pomerjanje plaščev se je takoj začelo. Z njenim telescem se ni ujemal nobeden izmed plaščev. Debelušna prodajlka je zavzdihnila in rekla: "Vzela ti bom mere, da ti bom naredila plašče po meri." Vzela je šiviljski meter in izmerila mere potrebne za izdelavo plašča. "Iz česa bi jih rada?" jo je vprašala prodajalka. "Poletne iz svile in bombaža, zimske pa iz svile in volne. En poleten naj bo črn, ostali pa temno zeleni, temno modri in temno rdeči, seveda pa nanje prosim izvezite moje ime, Sarah Mirabelle Tensugnae Moonlight," je naštevala Sarah. "Čez pol ure bodo narejeni," je rekla prodajalka in Sarah je zopet stekla po ulici.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Marlynini plašči

Objavlja by Gost on Čet Jun 18, 2009 6:53 pm

Sarah se je vrnila in vljudno pozdravila. "Živjo. aha, ti si dragica," jo je prijazno ogovorila prodajalka, "Plašči so pripravljeni, pa še klobuk si boš izbrala." Izza pulta je privlekla kupček oblačil, nato pa pokazala klobuke. Svetlolaso dekletce je izbiralo kakih pet minut, nato pa našlo pravega. Položila ga je na kupček plaščev na pultu in plačala. Poslovila se je, stopila ven na ulico in stekla proti Eylopovem sovjem gnezdu.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Marlynini plašči

Objavlja by Gost on Sob Jun 20, 2009 10:20 am

Jack je vstopil v prodajalno plaščev. razgledal se je navkoli biv je v sobi povnih polic in stojal nakaterih so bili najrazličnejši plašči. V prodajalni ni imel namena ustati dovgo saj se mu je počasi že mudilo na železniško postajo. hitro je stopal med policami in iskal lahek tanek poletni plašč, ki bi mu biv prav. Hitro ga je našel ga hitro pomeril ter zopet začel brskati med policami da bi našel še en malo toplejši plašč. Tudi tega je našel ter oba plašča nesel na blagajno, kjer je plašča plačav nato pa jih pospravil v svojo potovalko. Ter odšel iz trgovine.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Marlynini plašči

Objavlja by Gost on Čet Avg 06, 2009 3:58 pm

Angie se je odločila, da si najprej kupi plašče. Prišla je v trgovino in videla, da je čisto prazna. Vsaj čakati mi ne bo treba, si je dejala. Prišla je prodajalka in vprašala, kaj želi. Angie ji je odgovorila: En črn plašč in en zimski plašč, prosim." Gospa jo je zmerila in čez nekaj časa so bili plašči nared. Pospravila jih je v torbo, se zahvalila in odšla iz trgovine.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Marlynini plašči

Objavlja by Gost on Tor Avg 11, 2009 10:02 am

Ko je Lynn kupila čarovniško palico, se je odločila, da bo odšla po plašče. Odprla je vrata. Pravkar se je ven odpravila neko drugo dekle. Lynn se ji je nasmehnila, potem pa vstopila. Trgovinica je bila majhna in svetla. Prodajalka se ji je nasmehnila, Evelynn pa je rekla: "Lahko dobim en črn plašč?" "Seveda," ji je odgovorila prodajalka in jo hitro zmerila. Kot bi mignil je imela na sebi plašč, ki ji je pristajal.
"Pa še en zimski plašč, prosim," je dodala Evelynn, ko je pogledala na list s šolskimi potrebščinami. Ko je dobila, kar je naročila je pomerila še drug plašč, nato pa oba pospravila v vrečo. Denar je pustila na pultu, potem pa je z nasmehom na obrazu zapustila trgovinico.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Marlynini plašči

Objavlja by Gost on Čet Avg 13, 2009 2:56 pm

Ko je Sunny Kim stopila iz banke, se je najprej malo razgledala. Trgovin je bilo ogromno! Nasproti je zagledala trgovino s najrazličnejšimi plašči. Prijela je Hagrida za rokav in ga zvlekla do vrat. Ko je odprla vrata se je zaslišal zvonček in kot blisk je izza lesenih vrat prihitela nekoliko zavaljena, smešna gospa. Divje si jo je ogledovala, nato pa prihitela k njej in jo pričela vleči za sabo: "ohh, pridi ljubica! Kakšen plašček bi imela? imamo zimske, poletne, pa brvne od črne, do bele, žametne..."-"gospa, bom najprej kar sama pogledala!" je Sunny prekinila vsiljivo gospo. nekaj časa se je razgledovala in iskala plašč, ki bi bil narejen po njenem okusu in njene številke. Vendar ga ni bilo... Gospa je takoj prihitela: "Ljubica! Pridi sem, da ti vzamem mere!" Sunny je nekoliko obotavljajoče stopila h gospe. Ta je iz žepa potegnila meter in Sunny pričela divje vrteti, da se je Sunny skoraj zmešalo! Kmalu, ko ji je zmerila mere je gospa stopila do mize, vzela blago in v treh minutah sešila Sunny dva plašča: enega za poleti (ta je bil narejen iz bolj tankega blaga) in enega za pozimi (ta pa je bil od zunaj iz žameta, znotraj pa obložen z volno). Oba sta bila kar črne barve.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Marlynini plašči

Objavlja by Gost on Čet Avg 13, 2009 9:28 pm

Amber je vstopila v prodajalno in stopila k pultu. "Živijo, ti lahko pomagam?" se je oglasila prodajalka tik za njo. Amber se je obrnila. "Ja. Mar ni jasno, da hočem plašč, če sem prišla v trgovino s plašči?" je ostro vprašala. "Ja, ja seveda." je zamrmrala prodajalka, ki jo je Amber očitno zmedla. Ko je končno pobrala mere je začarala šivalni stroj, da je začel delati. "Končno." je zavzdihnila Amber, ko ji je prodajalka izročila plašč. Ko je plačala je odšla brez pozdrava, čeprav je gospa vpila za njo: "Na svidenje, dekle!"

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Marlynini plašči

Objavlja by Gost on Čet Avg 27, 2009 11:05 am

ko sem stopila iz te grozne banke, sem se razgledala okrog sebe. Mmmm, zagledala sem trgovino z plašči! Stekla sem proti njej in zagledala zavaljeno staro gospo s kratkimi skodranimi lasmi. Ta se je nasmehnila in pričela govoriti in govoriti... Jaz pa je sploh ni poslušala! "Krota blebetava" sem si mislila in začela oprezati za kakšnim lepim plaščkkom. hmm.. tam sta dva roza! Stekla sem k njima in ju potegnila iz obešalnikov. Po otipu sem ugotovila da je en zimski in en navaden. Hitro sem si ju nadela. Bila sta mi kot nalašč! Bila sem navdušena!
Prodajalka je še kar govorila in govorila. Ravno takrat pa je prišel očka. Vljudno je pozdravil in se nasmehnil, ko sem mu pokazala svoja plaščka.
Plačal jih je in že sva se odpravila naprej...

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Marlynini plašči

Objavlja by Gost on Pet Avg 28, 2009 2:18 pm

Vstopila je in skorajda v tistem trenutku je k njej pritekla gospa. Že drugič tega dne je slišala stavek:"Greš na bradavičarko? Takoj te bomo izmerili." Postavila se je na stol in čarovnica jo je začela meriti in zraven pripenjati Bucike. Enkrat je luciane narahlo zbodla v nogo pa je ni preveč bolelo in ni težila kako jo boli. Mirno je čakala da je dobila plašč in ko je dobila vrečko je stopila ven in si vrečke preložila iz ene roke na drugo.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Marlynini plašči

Objavlja by Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu