Harry Potter
Prijavite se sedaj!
Obilico zabavnega pisanja, tekanja po Bradavičarki in odkrivanja njenih skrivnosti!
Zmage v Quidditchu in še mnoge druge zabavne preiskušnje!
Prijava

Pozabil/a sem geslo

Latest topics
» Dvorana Skrivnosti
Pet Feb 05, 2010 12:25 am by Harry Arkhen

» Dnevna soba
Tor Feb 02, 2010 8:55 am by Harry Arkhen

» Bradavičarski park
Tor Feb 02, 2010 12:41 am by Rain Esther Willow

» Eve Snape-Evans
Sre Jan 27, 2010 8:26 pm by Harry Arkhen

» Sobana KŽTD
Sre Jan 06, 2010 11:09 pm by Harry Arkhen

» Spolzgadovsko omizje
Sre Jan 06, 2010 1:12 am by Rain Esther Willow

» Sarah M. T. Moonlight
Ned Jan 03, 2010 12:15 am by Sarah M. T. Moonlight

» Bertrum Le Blizzard
Ned Dec 27, 2009 1:55 am by Bertrum Le Blizzard

» Loryna Isabelle A. Malfoy
Pet Dec 25, 2009 7:56 pm by Loryna Isabelle A. Malfoy


Gringott banka

Go down

Gringott banka

Objavlja by Emma Sanier on Pon Jun 08, 2009 4:37 pm

To je ogromno belo poslopje, ki je postavljeno malce postrani. Velika čarovniška banka, s katero upravljajo goblini, ima veliko podzemnih prostorov. Legende pa pravijo, da najstarejše trezorje varujejo tudi zmaji...

Emma Sanier

Število prispevkov : 279
Join date : 14/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: Gringott banka

Objavlja by Gost on Pon Jun 08, 2009 4:58 pm

Samell je s Hagridom hitro stopala do gringota. Ustavila se je, da si bi bolje ogledala to belo stavbo, za katero se ježe od daleč videlo da je iz marmorja.Ogledala si je tudi napis nad vrati. Govoril je o tem, kako nespametno je oropati to banko.
"Že mnogo čarovnikov je poskušalo. Prvemu, da je nekaj ukradel, ter nato pobegnil, je bil Harry Potter ter njegova dva prijatelja...In poleteli so z zmajem..." Samell ga je z zanimanjem poslušala, saj je kot otrok z bunkeljske družine bolj malo vedela o Harryju Potterju. Končno je nehal pripovedovati. Ustavila sta se pred pultom, za katerim je sedel golbin. Hagrid mu je izročil ključ. Kmalu so odšli proti vlakcu, ki jih je kmalu popeljal v podzemlje. Samell se je zdelo, da bi Hagrid kmalu bruhal. Prispeli so do njenega sefa. V njem so bili na kupe zlatnikov, za katere je kmalu izvedela od Hagrida, da so pripadali Samellinemu očetu.

Kmalu sta bila na poti k prodajalni plaščev.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Gringott banka

Objavlja by Harry Arkhen on Tor Jun 09, 2009 6:30 pm

Njegovi koraki so odmevali po tlakovcih, ko se je bližal velikanski marmornati stavbi. Belo pročelje se je svetilo v soncu in vrata prav tako. stopil je mimo dveh goblinov, ki sta ga na hiro pregledala, nato pa se je podal dlje, v notranjost banke. Ustavil se je pred enim izmed uradnikov in na mizo položil ključ. Goblin ga je sumničavo premeril in nato preveril še ključ. Pokimal je in pomignil enemu izmed strežajev, ki so čakali ob strani. Strežaj ga je pospremil do velikih črnih vrat, skozi katera sta stopila v rove. Bili so temni, grobo obdelani in polni vaončkov ter tirnic. Sklonil se je, da se je umaknil stalaktitu in se usedel v voziček poleg goblina.

Po dolgi, želodec dvigajoči vožnji sta prispela do njegovega sefa. majavo je sestopil iz vagončka in se pridružil goblinu, ki ga je že čakal poleg vrat. S ključem in zaporedjem zapletenih premikov in zapaho j eodklenil vrata sefa. Odprl se mu je pogled na ogromne zaloge zlata. nekaj trenutkov jih je samo zadovoljno občudoval, nato pa si je v torbo, ki jo je prinesel s seboj, naložil guldnov in srpcev, kolikor je le mogel. Z goblinom sta se vrnila po isti vijugavi poti.
avatar
Harry Arkhen
Spolzgadovec
Spolzgadovec

Število prispevkov : 279
Join date : 16/05/2009
Age : 23

Nazaj na vrh Go down

Re: Gringott banka

Objavlja by Rain Esther Willow on Ned Jun 14, 2009 5:54 pm

Rain se je bližala belem poslopju stavbe s staršema. Mama jo je ošabno pihala naprej, kot bi bila edina na svetu in tako vzbujala namrščene poglede goblinov. Oče je zaščitniško držal Rain za ramo, ona pa se je gladila po trdno speti figi in si popravljala črn trak v laseh, zgolj zato, da bi se znebila očetovega prijema. Bila je oblečena v plašček sivkaste barve, z velikimi gumbi. Vsi so jo spremljali z zaskrbljojočimi in nadvse takimi pogledi: "kakšen cukerček". A njen pogled je bil daleč stran od tega. Jezno je streljala z njim in iz njega so skoraj švigale strele. Ustavili so se pri pultu. Mama je s svojimi dolgimi, tankimi prsti segla v črno torbico iz zmajevega usnja in ven elegantno privlekla ključ, ter ga podala goblinu.

S stražajem so se usedli v vagonček, s čimer si je njena mama namrgodeno in z zavihanim nosom, vrgla dolge, kodraste in karamelne lase nazaj, ter s svojimi elenimi očmi s pogledom prestrelila goblina. Ovila se je v črni plašč iz krzna, ki ga je Rain tako sovražila, in prekrižala vitke noge, ki so bile obute v črne škornje z visoko peto. Oče si je poravnal suknjič in si zategnil kravato, ter si pogladil temno rjave, skoraj črne lase. S svojimi rjavimi očmi je pogledal Rainine identične in nato njen trak v laseh. Živčno ji ga je poravnal, da je pentlja stala nekoliko pri strani, nato pa so se začeli peljati.

Esther se je skoraj prevrnil želodec, ko so se peljali po vijugasti poti. Mama verjetno tudi, saj se je njen jezen pogled še bolj razbesnil. Končno so se ustavili in Raa je imela preveč opravka z vrtanjem balerink v tla, da bi videla, kaj počne goblin. Nato pa jo je zaslepila zlata svetloba. In skoraj bi se onesvestila. "Koliko vidva imata tega?" je skoraj namrgodeno vprašala, ko je videla, da je bil sef do stropa poln samih zlatih kovancev. "Služba, ljubica, služba," se je zahahljal oče in v ogromno aktovko, ki je bila povečana z nevidnim raztezom zajel za pet košar zlatih kovancev. "Vrnimo se zdaj. Tu smrdi," je namrdnjeno in vzvišeno dejala Rainina mater. In odšli so nazaj...
avatar
Rain Esther Willow
Spolzgadovec
Spolzgadovec

Število prispevkov : 493
Join date : 14/06/2009
Age : 22
Kraj : Kranj

Nazaj na vrh Go down

Re: Gringott banka

Objavlja by Gost on Čet Jun 18, 2009 5:23 pm

V belo marmornato stavbo so stopale tri osebe, ženska z ogljeno črnimi lasmi v temno škrlatni obleki, rjavolas moški v črnem in svetlolaso dekletce v temno modrem krilu iz svile z nahrbtničkom na ramah. "Kar k tistemu pultu," jih je vljudno ogovoril nek goblin, ko so vstopili. "Trezor štiristo dvainpetdeset," je rekel moški, oče dekletca v modrem z imenom Sarah Mirabelle. Goblinu, ki je stal za pultom, je izročil srebrnkast ključ. Ta si ga je ogledal in z raskavim glasom rekel:"Ah, častitljiva stara rodbina Moonlight. Zveste stranke." Nasmehnil se je in zaklical:"Kridlack!" Slednji je pritekel in vzel ključ iz rok goblina, ki je stal za pultom in rekel:"Še klonke mi daj." Globlin za pultom jih je izročil Kridlacku. Ta jih je vzel in rekel Sarahinima staršema: "Kar za mano." Odšli so do vagončkov in se vkrcali v enega izmed njih. Takoj je začel drveti po tračnicah, ki so vodile globoko v podzemlje. Drveli so in drveli skozi mrak, ki je vladal v podzemlju. Moški, torej Sarahin oče James in Sarah sta vožnjo dobro prenašala, Sarahina mama Ellevere pa je bila poplnoma bleda. Kar naenkrat se je vagonček sunkovito ustavil. "Prispeli smo," je rekel goblin in dal Jamesu ter Ellevere vsakemu po dve klonki. Še sam je vzel dve, nato pa so zečeli hoditi. Tik preden so stopili izza ovinka do vrat trezorja so začeli z klonkami udarjati po steni. Kmalu je Sarah, ki tukaj še nikoli ni bila izvedela zakaj. Do vrat trezorja je bilo še dvajset metrov in tam, na pol poti do vrat, je stal ogromen črn zmaj. "Ta je tukaj dokaj svež zmaj, zato njegova barva še ni zbledela," je oče pojasnil Sarah, ki ga je vprašujoče gledala. Ob zvoku klonk se je zmaj umaknil in odprl pot k trezorju. "Trezor štiristo dvainpetdeset," je odrezal goblin in odklenil vrata. V ogromen trezorju so bili velikanski kupi zlatnikov. Mama je v majhno torbico, katere prostornina je bila povečana z urokom nezaznavnega raztezka nabrala manjši kupček zlata, nato pa so odšli iz trezorja. Ko je goblin zaklenil vrata je ključ predal moškemu in spet so si s pomočjo klonk odprli pot do vagončka. Kmalu so se vrnili iz podzemlja, pokimali goblinu z imenom Kridlack in stopili iz stavbe. Sarah je takoj začela prosjačiti: "Smem tokrat sama po nakupih? Prosim, prosim, prooosiiim," starša sta se spogledala in z vzdihom pritrdila:"Pa naj ti bo." V nahrbtniček, ki je bil tudi obdelan z urokom nezaznavnega raztezka je njena mama stresla približno dve tretjini guldov. "Pojdi sedaj, midva bova v Floreanovem sladolednem vrtu," je rekel njen oče in z mamo sta odšla. V Sarah je kar poskakovalo od veselja, ko je tekla po ulici, četudi se ni smejala.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Gringott banka

Objavlja by Gost on Čet Avg 06, 2009 3:52 pm

Angie je prišla v Gringott. Prizor, ki ga je zagledala pred sabo, jo je čisto osupnil. Vse je bilo zgrajeno in belega marmorja in Angie tako lepe stavbe ni videla čše nikoli. Nekaj časa je kot v šoku stala tam, nato pa je odšla do najbližjega goblina. Dala mu je svoj ključ in rekla: "Rada bi dvignila nekaj denarja iz svojega trezorja." Goblin je samo prikimal in jo pospremil do vrat. ta so vodila v neke rove in tam jo je čakal voziček. Vsa vesela se je vsedla noter, saj je imela rada hitre in vijugaste vožnje.
Med potjo je videla številne trezorje in zdaj ji je bilo jasno, kako da še nikomur ni uspelo nič ukrasti. Ko sta prišla do njenega trezorja je goblin odprl vrata. V trezorju je bilo kar veliko zlata. Angie je odšla noter, ter si denarnico napolnila z guldi. Upala je, da ni vzela premalo denarja. Ko je končala je prikimala goblinu, da lahko zapre vrata.
Vožnja nazaj je minila kar prehitro in Angie je bilo žal, da mora že oditi iz te prelepe stavbe. Še enkrat se je ozrla po prostoru, nato pa odšla ven.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Gringott banka

Objavlja by Gost on Tor Avg 11, 2009 9:55 am

Lynn je prišla do ogromne banke. Komaj je čakala, da bo končno prišla do svojega sefa, zato je pohitela po marmornatih stopnicah. Vztopila je noter in se približala visokemu pultu, za katerim je sedel goblin z očali. Nekaj časa je samo zrla vanj z odprtimi usti, a ko jo je nejevoljno pogledal se je zdrznila in segla v žep po svoj ključ. Podala mu ga je in mu povedala, da bi rada prišla do svojega trezorja. "Seveda," je rekel goblin in poklical še enega. Ta je Lynn odpeljal do vozička, ki naj bi jo odpeljal do trezorja. Dekle je navdušeno skočilo noter, goblin pa je šel za njo. Voziček se je začel peljati, Lynn pa je z široko razprtimi očmi gledala okrog sebe. Kmalu jih je morala zapreti, saj je vožnja postala bolj divja in hitra. Nazadnje sta se sunkovito ustavila, dekle pa je komaj čakala, da se bo lahko spet peljala. Goblin ji je odprl trezor. Notri je bilo dosti denarja. Evelynnina starša sta imela dobri službi, zato je bila njihova družina kar premožna. Lynn je svoj mošnjiček napolnila in se spet odpravila do vozička, kjer jo je že čakal goblin. Vrata trezorja so se zaprla, Lynn pa se je že peljala ven. Ko je izstopila se je nasmehnila goblinu in zapustila banko.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Gringott banka

Objavlja by Gost on Čet Avg 13, 2009 1:00 pm

Sunny Kim je presrečna. Stopala je po čarobni ulici s trgovinami in z majhnimi koraki skušala dohiteti njenega novega, gromozanskega prijatelja Hagrida. Do sedaj še v tem kraju ni bila, saj je z mamo in očetom živela med bunkeljni, saj sta njena starša po poklicu preiskovala bunkeljske predmete od kar je pomnila. Končno je Hagrid spregovoril: "Tukile pa je naša banka Gringott. Tuki ima skorej usak čarovnik svoj trezor, kjer shranjujejo svoje premoženje. Praujo, da najstarejše trezorje pazijo zmaji. Pred neki leti so skušal vdret vanjo, ampak ta banka je tuko zlo zavarovana, da ne morš prit iz nje z ukradenim dnarjem in zlatom." Sunny ga je vneto poslušala. Pogledala je kakšna je ta banka. Oči so se ji zasvetile, ko so pogledale prelepo, veliko stavbo- iz marmorja. Mislila je da sanja! Kar ustavila se je in kot kip gledala vanjo. Poklical jo je Hagrid, ki je stal že pri vratih, zato je hitro pohitela do njega. Ko sta vstopila je bila še bolj presenečena. Znotraj te banke niso bili bankirji čarovniki. Bili so čudni, majhni možicli. Eden je šel ravno mimo nje in Sunny ga je nasmejano pozdravila, ta pa jo je začudeno pogledal in le nekaj zadržano zamrmral. Še vedno ji ni bilo jasno kakšna bitja so to zato je vprašala Hagrida. "Goblini." je odgovoril, nič kaj presenečeno, da ga to vpraša. Stopila sta do pulta in enemu izmed goblinov povedala številko trezorja. Ta jo je čudno pogledal- kot da nekaj čaka. Kim pa ga je le opazovala. Končno se je strezniila in segla po ključu v svoji zeleni jopci. Goblin je pokimal in poklical drugega goblina, ki ju je s Hagridom pospremil do nekakšnega voza. Hagrid je nejevoljno sedel vanj, Sunny pa je od navdušenja kar skočila. Nazadnje še je vanj sedel eden goblin in divja vožnja se je pričela! Hagrid je od slabosti od vožnje kar zaprl oči. V obraz je bil že ves zelen. Sunny pa je dvignila roke in se nevdušeno smejala. Pomislila je, da je to podobno vlaku smrti v bunkeljskem Gardalandu. A žal se je divja vožnja kaj prekmalu končala. Hagrid je bil tega kar se da vesel, Sunny pa je že komaj čakala na vožnjo nazaj. Skupaj z goblin in Hagridom sta stopila do trezorja s številko 1997, kot je pisalo na ključu. Goblin je odprl majhna vratca in iz trezorja je zasijala svetloba. Pogledala je vanj in oči so se ji zalesketale ob pogledu na kupčke denarja, ki sta ji ga vložila njena starša. Vzela je nekaj guldov, jih pospravila v svoj nahrbtnik in skrbno zaklenila vratca. Odhitela je nazaj do voza in kar skočila vanj, Hagridu pa je že ob misli kaj bo počel naslednje tri minute postalo slabo. Vožnja nazaj je bila vsaj toliko divja kot prej. Sunny je bilo žal ko se je voz divje ustavil in morala je stopiti na trdna marmornata tla. vendar vseeno se je ponovno se je nasmehnila, ko je pomislila kje vse še bo danes hodila... Very Happy

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Gringott banka

Objavlja by Gost on Sre Avg 19, 2009 9:41 am

Odločno in samozavestno sem stopala po tlakovcih Prečne ulice z črnimi balerinkami in svoji novi črni oblekici in puhastem plaščku. Opazovala sem neurejene čarovnice, ki so se opotekale po ulicah. ne morem jih razumeti! Pa ne bom sedaj ovinkarila! Sem pač bolj nenavadna čarovnica in to je moj dnevnik. Ko sem stopila v Prečno ulico, sem bila povsem.....razočarana! Sprva... potem me je spremljalo le še nekakšno malodušje! Ob očiju mi je bilo nekoliko prijetnejše tukaj. Kaj pa vem kako bi se znašla drugače! Očka je vedno precej tih in hitro se ga da zavrteti okoli prsta. Končno je pričel govoriti:"Vidiš, tole tukaj pa je banka Gringott, kjer imaš že sama pravo premoženje... pa ne se preveč vstrašiti, ljubica..." Medtem, ko mi je to govoril sva že stopala po velikem stopinišču proti tej 'vele' stavbi. Zelo podobna je bila naši, očka jo je zgradil ravno po načrtu te stavbe. Očka sem že želela vprašati, zakaj bi se naj vstrašila, pa nisem več mogla- je že vstopal v stavbo. Hitro sem ponosno stopila za njim in vstopila. Potem pa šok! Ker nisem nikoli (-in tudi nikoli ne bom) gledala v tla ampak le z dvignjeno glavo, sem se zaletela v nekaj majhnega. Pogledala sem dol in skoraj omedlela! Zagledala sem nek nagnusem stvor, ki si je drznil zaleteti vame! Neankrat sem zagledala pred sabo temo in potem... nevem- mislim, da sem spala. Res sem se zbudila na mehkih in toplih bla... tleh? Oči sem mila močno odprte. Okoli sebe sem pa zagledala spet tiste stvore! Skoraj bi se spet vrnila k ljubi nezavesti vendar je že prihitel očka ves zelen v obraz in nosil mojo torbico. Namrščeno sem ga pogledala. Ta pa je kot navit pričel govoriti: "Ljubica si vredu?Ne moreš verjeti kako sem se vstrašil! Veš, ta čas ko si spala sem ti že šel po zlatnike. Veš, imaš srečo, da nisi odšla zraven! Bila je zelo divja vožnja z vozom in... ehh, izvoli." Gledala sem ga le z odprtimi usti. Ko sem se končno zavedla, pa sem jih hitro zaprla in očku izpulila torbico, ter jo stisnila k sebi. Voz? Ehh, me ne zanima! Hitro in dostojanstveno, kar se je dalo, sem se vstala in z očkom oddrvela iz te hiše sluzastih...grdih...-pošasti!

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Gringott banka

Objavlja by Gost on Pet Sep 18, 2009 9:48 pm

Tanya je stopila čez velika vrata v prelepo banko; Gringott. Opazovala je ljudi ki so begali sem ter tja in končno stopila do goblina. "Dober dan" je jecljaje pozdravila. "Sef 237" je rekla in gobliunu podala ključek, ki ga je sprejel brez besed.

Ko sta prišla do sefa je goblin odklenil in Tanya je ven vzela 1000 guldnov. Nato je odšla.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Gringott banka

Objavlja by Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu