Harry Potter
Prijavite se sedaj!
Obilico zabavnega pisanja, tekanja po Bradavičarki in odkrivanja njenih skrivnosti!
Zmage v Quidditchu in še mnoge druge zabavne preiskušnje!
Prijava

Pozabil/a sem geslo

Latest topics
» Dvorana Skrivnosti
Pet Feb 05, 2010 12:25 am by Harry Arkhen

» Dnevna soba
Tor Feb 02, 2010 8:55 am by Harry Arkhen

» Bradavičarski park
Tor Feb 02, 2010 12:41 am by Rain Esther Willow

» Eve Snape-Evans
Sre Jan 27, 2010 8:26 pm by Harry Arkhen

» Sobana KŽTD
Sre Jan 06, 2010 11:09 pm by Harry Arkhen

» Spolzgadovsko omizje
Sre Jan 06, 2010 1:12 am by Rain Esther Willow

» Sarah M. T. Moonlight
Ned Jan 03, 2010 12:15 am by Sarah M. T. Moonlight

» Bertrum Le Blizzard
Ned Dec 27, 2009 1:55 am by Bertrum Le Blizzard

» Loryna Isabelle A. Malfoy
Pet Dec 25, 2009 7:56 pm by Loryna Isabelle A. Malfoy


Eypovo sovje gnezdo

Go down

Eypovo sovje gnezdo

Objavlja by Emma Sanier on Tor Maj 19, 2009 4:00 pm

Prodajalna z živalmi, večinoma sovami, pa tudi z mački, krastačami, netopirji,...

Emma Sanier

Število prispevkov : 279
Join date : 14/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: Eypovo sovje gnezdo

Objavlja by Emma Sanier on Ned Jun 07, 2009 7:36 pm

Zvonček na vratih je zacingljal, ko je Emma zaprla vrata. Prostor je bil zelo hrupen, saj se je v njem mešalo skovikanje sov, mjavkanje mačkov in reganje krastač...Razgledala se je po trgovini in takoj ji je v oči padel netopirček, ki je visel na palici. Zelo očitno je hotel zaspati, toda mu ni najbolje uspevalo. Približala se mu je in ga pobožala. Prodajalka je stopila k njej in jo vprašala, če ji je všeč. Ko je ta prikimala, je rekla, da ga imajo že zelo dolgo. Prodajala ga je po polovični ceni. Emma je bila takoj za in je kupila malega netopirčka. Poimenovala ga je Twighlight. Kletko je zatemnila, da je lahko zaspal, nato pa odšla iz trgovine. Odpravila se je proti počenemu kotlu, da bi tam prespala.

Emma Sanier

Število prispevkov : 279
Join date : 14/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: Eypovo sovje gnezdo

Objavlja by Gost on Pon Jun 08, 2009 6:07 pm

Samell je vstopila v trgovino. Zagledala je veliko prečudovitih živali. Na njeno žalost je Hagrid bil že trdno odločen, da ji bo kupil žival za rojsni dan, pa čeprav 2 meseca prehitro. Samell si je začela ogledovati razne živali. Najbolj ji je v oči padla črna mucka, ki se je igrala s pticami. To je Hagrid seveda opazi, in ravno zato jo ji je kupil. Ko sta se ravno že obrnila, pa ji je na ramo nekaj priletelo. Bil je ptič. Bil je črne barve, prav tako kot njeni lasje.
"To, mlada dama je naša zelo posebna sova. Je zelo izbirčena, ter vsakega lastnika, ki sem mu ga izbral je skoraj do smrti okluval, zato sem se že dolgo nazaj odločil, da ga bom nekomu podaril, že si ga bo ta sova sploh izbral. No, izgleda, da je ravnokar izbrala lastnika, in to si ti. Torej, ti ga podarjam." Samell ga je čudno gledala.
"Želiš tudi kletko?" Samell je pogledala Hagrida. Da je z občudovanjem gledal sovo, katero pirje se je močno svetlikalo, in ji pokimal. Prodajalec je to opazil, ter ji podal srebrno kletko. Samell ga je plačala, noto pa sta odšla ven. Vsi so ju udno gledali, saj še nikoli niso videli, da bi kdo kupil mačko in sovo naenkrat.
"No, kako mu bo ime?" je vprašal Hagrid ter se ji nasmehnil. Samell pa je še vedno premišljevala o kakšno srečo ima, da v enem dnevu dobi dve najlepš živali na svetu. To, je bila res sreča in pol.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Eypovo sovje gnezdo

Objavlja by Harry Arkhen on Sre Jun 10, 2009 7:28 pm

Odrinil je vrata in stopil v napolnjeno trgovino. Slišalo se je čebljanje otrok, ki so govorili, kaj hočejo, pomešano s čivkanjem, mjavkanjem in reganjem. zavil je z očmi in si na hitro pogledal njihovo ponudbo. Ob strani je zagledal veliko gred, na kateri je čepela dolga vrsta sov in nnjihovih bližnjih sorodnikov. Pregledal jih je vse po vrsti, nato pa se je končno odločil za eno izmed njih. Z gredi je dvignil elegantno ptico, ki sploh ni bila sova, temveč treniran kragulj popolnoma črne barve. Bil je veličasten in mu je bil na prvi pogled všeč. Pristopil je k pultu in ga plačal.
avatar
Harry Arkhen
Spolzgadovec
Spolzgadovec

Število prispevkov : 279
Join date : 16/05/2009
Age : 23

Nazaj na vrh Go down

Re: Eypovo sovje gnezdo

Objavlja by Rain Esther Willow on Ned Jun 14, 2009 7:30 pm

Imela je srečo, da se je oče bal živali, zato je počakal zunaj, Rain v torbico potisnil deset zlatnikov ter jo potisnil skozi trgovino. V ušesa ji je udarilo regljajne in mijavkanje, sove pa so tiho spale. Stopila je k mačkami in si jih ogledovala. V oči ji je prišel dolgodlak, oranžen muc, pasme Main Coon (al neki tazga xD) in odločila se je, da ga bo vzela. Poiskala je za ovratnicami in si izbrala usnjeno, snežno belo ter prav tak povodec. To je pač morala, saj ji maček po Prečni ne bi sledil kar tako, ali pač...? Ogromnega mačka, ki je bil dvakrat večji od navadnega je vzela v naročje in zapredel je. Njegovi brki so jo zgečkali po obrazu in odšla je k pultu ter ovratnico, povodec in mačka plačala, nato pa se vrnila k očetu, ki je začel kihati. S prekritim zlobnim nasmeškom ga je opazovala. Dobro je vedela, da je alergičen na njih in to je bil eden izmed razlogov, da je tega mačka kupila. "Joj, oče, mislim, da bi bilo bolje, če greš k mami in mi podaš to aktovko, da si priskrbim palico in kupim plašča. Pa še... oprosti, ampak smrdiš. Am... Sem rekla, da to francosko milo ni dobro." Opravičujoče se mu je nasmehnila. "Pridem po vaju, ko opravim." Pomežiknila mu je, ta pa je kihajoč pobožal njene lase in odšel proti kavarni. Rainin nasmešek se je spremenil v privoščljivega in zlobnega. Mačku je zapela ovratnico in na ovratnico zapela še povodec ter ga spustila na tla. Odšla sta proti pomerjalnici s plašči.
avatar
Rain Esther Willow
Spolzgadovec
Spolzgadovec

Število prispevkov : 493
Join date : 14/06/2009
Age : 22
Kraj : Kranj

Nazaj na vrh Go down

Re: Eypovo sovje gnezdo

Objavlja by Gost on Čet Jun 18, 2009 7:23 pm

Sarah je stopila v hrupno trgovinico in si začela ogledovati sove. Ni našla nobene, ki bi ji ugajala. Čisto na koncu je ugledala nekakšnega sivosrebrnega kragulja. Takrat pa je zaslišala lajež, videla dve senci in že se je znašla na tleh. Po obrazu sta jo lizala dva velikanska temnosiva volčjaka. "Oprostite, pozabil sem vas posvariti, saj je bila pri pultu velika gneča, vsakega, ki stopi v ta del podreta ta dva navihanca, brat in sestra sta namreč," je prihitel mlad prodajalec, ki je odgnal volčjaka in ji pomagal na noge. "Nihče ju zaradi tega noče kupiti. Enkrat smo poizkusili prodati brata, pa je skoraj odtrgal roko kupcu, saj je hotel nazaj k svoji sestri. Sta pa še mladiča," je pojasnil. "Jaz ju bom kupila," je rekla in poiskala črni ovratnici in povodca. Vsakemu je nataknila svojo in ju pripela na povodca. "Kaj je tista ptica?" je še vprašala o čudnemu kragulju, čisto blizu. "To je mesečev kragulj, natančneje kraguljka, sila redki so," ji je pojasnil prodajalec. "Torej, vzamem ta dva navihanca. Odločila sem se, da ju poimenujem Evfrat in Tigris, kraguljka, ki jo bom tudi vzela, pa bo Silver," se je odločila in vzela še srebrno kletko, v katero je dala Silver. S prodajalcem je odšla k pultu. Plačala je, ta pa ji je izročil še posebno usnjeno sokolarsko rokavico in posebno usnje, ki se ga pritrdi na ramo, da lahko sokol ali kragulj čepi na rami. Posebno usnje si je pritrdila na ramo in nanjo dala Silver, ki jo je vzela iz kletke. Kletko in sokolarsko rokavico je dala v nahrbtniček, nato pa se poslovila in odšla s kraguljko Silver ter s sedaj popolnoma mirnima volčjakoma Evfratom in Tigris. Sedaj je potrebovala le še palico.


Nazadnje urejal/a Sarah M. T. Moonlight Pon Avg 17, 2009 11:24 am; skupaj popravljeno 1 krat

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Eypovo sovje gnezdo

Objavlja by Gost on Čet Avg 06, 2009 4:03 pm

Vsa vesela, da si bo kupila žival je Angie odkorakala v trgovino. Notri je bilo veliko različnih živali in ni se še odločila, ali si bo kupila mačko ali sovo. Razgledala se je naokoli in na polici zagledala prelepo sovo. Bila je temno rjave barve, skoraj črne. Prav take barve je, kot moje oči, si je mislila. Kar to bom vzela. Malo se je še razgledala, če bi kje opazila kakšno mačko, vendar ji ni bila nobena preveč všeč. Odločila se je, da vzame samo sovo. Odšla je k blagajni in dejala: "Tistole sovo tam, prosim," je dejala in jo pokazala. Prodajalec je prinesel sovo. Angie je bila zelo vesela, da jo je dobila. Hitro je plačala in z njo odšla ven po ostalih nakupih.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Eypovo sovje gnezdo

Objavlja by Gost on Tor Avg 11, 2009 10:11 am

Evelynn je vstopila. Tu ni bila še nikoli, saj si je sestra žival kupila sama.
Trgovina je bila velika in polna prelepih živali. Prva ji je v oči padla lepa, majhna sovica. Ozrla se je stran in se približala majhni črni mački ter jo pobožala. Mačka je zapredla in Lynn je ušel glasen vzdih. Kakšna prisrčna mačka, je pomislila.
Nato je odšla naprej, da bi si pogledala še ostale živali. Spet je videla isto sovo. Bila je tako majhna, okrogla in puhasta. Odpravila se je k njej in sova ji je priletela na ramo in veselo zaskovikala. Prodajalka ju je opazila in se jima z približala. "Ta sova ni dolgo tukaj. Kaj ni lepa?"
"Je, ja. Kar to bom vzela," je odvrnila Lynn in pobožala sovo. Prodajalka se je nasmehnila. "Prav." Povedala ji je ceno, Evelynn pa je plačala ter se odpravila ven.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Eypovo sovje gnezdo

Objavlja by Gost on Čet Avg 13, 2009 3:20 pm

Zraven trgovinice s plašči je stala trgovinica z čarobnimi živalmi. Takoj ko je Sunny Kim izstopila iz nje se je vsa polna pričakovanja odpravila tja. Ko je odprla vrata, so se ji ušesa takoj napolnila z raznimi živalskimi glasovi, zavohala pa je običajen vonj po živalih. Sunny je imela rada živali. še najbolj pa nenavadne. Takoj je pričela oprezati za njimi. Hodila je med kletkami z ljubkimi muckami, nato med sovami, pa še med kuščarji, potem pa je v zadnji kletki zagledala majhno zeleno žabico z rdečimi očmi. Ja... bila je precej nenavadna za mlado čarovnico. Pa še tako lepe zelene parve je bila. Hagrid se je končno med vsemi temi živalmi dokopal do nje. Ko je zagledal katero žival si je Sunny nagledala, se je opazno skremžil: "Kva pa gledaš to? Čarounice z frogico pa ši nism vidu! A ne bi rajš mucke?" Sunny ni hotela nobene mucke. Eno je imela že doma, zato ji je bila že ena dovolj. Hagrid je glede nabave muck, bil kar preveč odločen- kar ni in ni se ga dalo prepričat. Zato je medtem, ko si je Hagrid ogledoval še druge živali zagrabila kletko z žabo in si jo kar se da hitro kupila. Potem več Hagrid nič več mogel narediti. Medtem ko sta s Hagridom hodila po ulici do trgovine z učbeniki je Sunny vprašala Užaljenega Hagrida, kako bi dala žabici ime. Hagrid je rekel, da mu je všeč ime Frogica za takšno žabo. Zato se je Kim odločila, da ji bo tako ime, da bi razvedrila Hagrida. Ni ji ga bilo všeč gledati, ko je žalosten...

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Eypovo sovje gnezdo

Objavlja by Gost on Čet Avg 13, 2009 9:21 pm

Amber je vstopila v trgovino otovorjena z vrečkami iz drugih trgovin. Sove... enolično! je premišljevala, ko je hodila mimo teh. Mačke... pocukrano! Nadaljevala je pot. Netopirji... hmm... nekaj časa je premišljevala, toda ko je pretehtala to možnost, se je premislila. Imeti hočem nekaj, česar nima nihče! Ampak ko se je ozrla po trgovini je ugotovila, da je to pravzaprav nemogoče. Razočarana se je napotila proti vratom, ko jo je ustavil prodajalec. "Nisi našla nič zase?" Amber je odkimala. "Kako to?" "Hočem imeti nekaj, česar nima nihče drug." je pojasnila. Prikimal je. "Lahko ti nekaj pokažem." Pomignil ji je, naj mu sledi in popeljal jo je skozi vrata za pultom. Znašla sta se v velikem prostoru, polnemu precej nenavadnih hišnih ljubljenčkov. V ogromnem bazenu je plaval delfin, nekaj kletk je bilo z ogromnimi pajki, pa tudi kač in metuljev ni manjkalo. "To je soba s posebnimi živalmi." je povedal prodajalec. "Lahko si kaj izbereš, vendar cene niso ravno zelo nizke..." "Ni mi mar." ga je prekinila Amber. Oči je namreč že zapičila v najbolj oddaljen kot, v katerem je kraljevala velika kletka. "Tisti ptič me zanima." je pokazala. "Feniks." je bil presenečen prodajalec. "In to zelo nenavaden. Upam si trditi celo, da je edini primerek te vrste." Bil je čudovit. Bil je precej podoben običajnemu feniksu, le barva je bila čarobna. Bil je sinje moder, z srebrnim trebuhom in srebrnim kljunom. "Najdražji v tej trgovini je." je nezaupljivo povedal prodajalec. "Briga me..." je očarano odvrnila Amber. "Plačala ga bom." Tako je iz trgovine odšla zadovoljna kot še nikoli.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Eypovo sovje gnezdo

Objavlja by Gost on Pet Avg 28, 2009 2:32 pm

Ostalo ji je še nekaj denarja in želela si je kupiti žival. Odštorkljala je v trgovino in se skoraj spotaknila ob kletko ki je stala pred njo. Bila je kletka kot noč črne sove z dvije oranžnimi očmi in prav takšnim kljunom. Zgodila se je ljubeten na prvi spotik. Sovica je nežno zaskovikala in Luciane je prijela kletko. Odšla je do pulta in jo odložila. Takrat je zagledala jepega črnega mačkona ki je sedel vrh omare nasproti njega pa je sedel oranžen mačkon. Oranžen mačkon je bil lep. Takrat pa je skočil na podgano in Luciane si je hitro premislila. Kar tole sovico nom vzela. Prisrčna je. Ljubeče je pogledala sovico ta pa jo je šavsnila po nosu. In napadalna. Se je nasmehnila Luciane. No to sovo bom imela pa če je nevemkaj! Obrnila se je proti pultu in rekla:"Tole sovico bom imela." Prodajalka jo je nejeverno pogledala. "To je najbolj napadalna sova v trgovini. Si prepričana?" Luciane je zavzeto prikimala. Plačala je in spet odštoriljala preko trgovine ter skozi vrata. Razmislila je. Kako pa naj ti bo ime? Kar Leia boš.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Eypovo sovje gnezdo

Objavlja by Gost on Pet Sep 18, 2009 9:51 pm

Odprla je vrata in se razgledala naokrog. Stopila je do sov, ki so vedelo hukale. Nobena ji ni bila všeč kot mačka bele barve. Vzela jo je v naročje in stopila do prodajalke: "To bi vzela" je rekla in prodajalki odštela denar. Nato je kupila še košaro in majhno mucko dala notri. Potem je odšla.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Re: Eypovo sovje gnezdo

Objavlja by Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu