Harry Potter
Prijavite se sedaj!
Obilico zabavnega pisanja, tekanja po Bradavičarki in odkrivanja njenih skrivnosti!
Zmage v Quidditchu in še mnoge druge zabavne preiskušnje!
Harry Potter
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Prijava

Pozabil/a sem geslo

Latest topics
» Dvorana Skrivnosti
Učilnica za Napoje EmptyPet Feb 05, 2010 12:25 am by Harry Arkhen

» Dnevna soba
Učilnica za Napoje EmptyTor Feb 02, 2010 8:55 am by Harry Arkhen

» Bradavičarski park
Učilnica za Napoje EmptyTor Feb 02, 2010 12:41 am by Rain Esther Willow

» Eve Snape-Evans
Učilnica za Napoje EmptySre Jan 27, 2010 8:26 pm by Harry Arkhen

» Sobana KŽTD
Učilnica za Napoje EmptySre Jan 06, 2010 11:09 pm by Harry Arkhen

» Spolzgadovsko omizje
Učilnica za Napoje EmptySre Jan 06, 2010 1:12 am by Rain Esther Willow

» Sarah M. T. Moonlight
Učilnica za Napoje EmptyNed Jan 03, 2010 12:15 am by Sarah M. T. Moonlight

» Bertrum Le Blizzard
Učilnica za Napoje EmptyNed Dec 27, 2009 1:55 am by Bertrum Le Blizzard

» Loryna Isabelle A. Malfoy
Učilnica za Napoje EmptyPet Dec 25, 2009 7:56 pm by Loryna Isabelle A. Malfoy


Učilnica za Napoje

Go down

Učilnica za Napoje Empty Učilnica za Napoje

Objavlja by Harry Arkhen on Pet Jun 05, 2009 3:10 pm

Tukaj poučuje Ravs Robavs, zloglasni profesor, ki ne mara nikogar razen Spolzgadovcev, katerih predstojnik tudi je. Poučuje ostro in strogo in večina učencev nima dobrih ocen pri njem, zato se je treba zelo potruditi.
Harry Arkhen
Harry Arkhen
Spolzgadovec
Spolzgadovec

Število prispevkov : 279
Join date : 16/05/2009
Age : 25

Nazaj na vrh Go down

Učilnica za Napoje Empty Re: Učilnica za Napoje

Objavlja by Emma Sanier on Pet Avg 21, 2009 10:40 pm

Sarah in Emma sta prišli pet minut pred zvonenjem in v temačni učilnici sedli za eno izmed zadnjih miz. Nakapljali so tudi spolzgadovci in študenje so pripravili kotle, tehtnice, epruvete in nožke. Niso dolgo čakali in v razred je prikorakal učitelj. Nastala je popolna tišina. Učitelj je izgledal zelo stog in to je takoj tudi dokazal."Da preverim, če ste sploh sposobni napraviti kaj, boste danes pripravili preprosti kihonosni napoj. To je eden najlažjih zvarkov in tisti, ki se mu ne posreči za vsaj zadostno, v tej učilnici nima kaj početi. Navodila so na tabli sestavine pa v omari. Začnite!''. Učenci so se zdrenjali k omari in nabrali potrebno. Emma je v kotel natočila vodo ter zakurila. Med tem, ko je čakala da zavre, je nasesekljala mušja krilca in jih takoj stesla v vrelo vodo. Počasi in previdno je sledila navodilom in na koncu je bil napoj natanko takšen, kot bi moral biti. Profesor se je sprehodil, da bi videl, kaj je nastalo. Kmalu je prišel tudi do njune mize. Najprej se je ustavil pri Emmi in si pozorno ogledal napoj."Zanimivo. Izgleda da imamo tukaj poseben primer. Drznvraanovec s talentom za napoje! Prava redkost!". Zasmejal se svoji šali in mnogi njegovi varovanci so mu pritegnili. Nato se je pomaknil še do Sarah. "Tudu tvoje ne izgleda slabo. Sta morda sestri? Pa kaj.". Ko je obšel celotno učilnico je sedel za kateder ina naznanil: "Malo svojega napoja dajte v epruveto in mi ga prinesite. Ker imamo še dovolj časa, bom napoje ocenil že zdaj, medtem pa boste vi zapisali postopek pripravljanja.". Svoje napoje so natočili v eprumete ter jih odnesli na kateder. Nato so počistili kotle in pribor ter segli po pergamentu in peresih. Zapisovali so skoraj do konca ure, ko jih je Raws usravil."Ocene so sledeče: Emma Sanier, I; Sarah M. T. Moonlight, I;..." Ocene je povedal do konca."Za nalogo dokončajte postopek. Hočem da je dolg najmanj en pergament." Pospravili so stvari in odšli iz učilnice."Meni manjka samo še nekaj vrstic spisa. To lahko dokončam še pred večerjo. Pa ti?" Skupaj sta se odpravili proti Drznvraanu.

((uhf, sm se raspisalaxD))

_________________
Učilnica za Napoje Emmicka

Emma Sanier

Število prispevkov : 279
Join date : 14/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Učilnica za Napoje Empty Re: Učilnica za Napoje

Objavlja by Gost on Sob Avg 22, 2009 1:15 pm

((morm tut jst še kej napisat xD ))

Z Emmo sta prispeli v skoraj prazno, temačno učilnico in pripravili stvari za pouk. Počasi so se vsi učenci zbrali in učitelj je stopil v razred. Deloval je zelo strogo, kakršen je tudi bil. Na tablo je napisal recept za kihonosni napoj. Revsknil je še "Začnite!" in vsi so se zapodili na delo. "Uh, polovico od sestavin imam pri sebi. Samo nekaj jih bom morala vzeti iz omare," je rekla Emmi in švignila po tistih nekaj sestavin. Zavzdihnila je in v kotel natočila vodo. Pristavila ga je nad ogenj, nato pa začela sekljati mušja krilca, tako kot Emma. Kmalu je bila voda tik pred vrenjem in Sarah je usula v kotel mušja krilce in na lepe kolute narezan posušen gobcavi koren. Vse skupaj je zavrelo in napoj je dobil svetlo oranžno barvo, ki je bila znak pravilne priprave. Nekaj časa ji je šlo odlično, nato pa je trenutek prepozno dodala gumovčevo olje. Takoj se je spomnila kaj naj naredi. Iz torbe je pobrala košček gumovčevega semena in ga vrgla v sedaj nenavadno siv napoj. Takoj je postal svetlo moder in Sarah si je oddahnila. Počasi se je izdelava napojev bližala koncu. Oba napoja, Sarahin in Emmin sta bila florescentno rumena. Napoja sta bila končana. Profesor Raws ju je začuda pohvalil, nato pa učencem naložil novo delo. Napisati so morali postopek priprave. Sarah je začela hitro pisati in kmalu je bil cel kos pergamenta poln njene drobne in nežne pisave. Kmalu jih je Raws ustavil in povedal ocene: "Ocene so sledeče: Emma Sanier, I; Sarah M. T. Moonlight, I;..." Končal je z naštevanjem ocen, nato pa jim je naložil nalogo. Vsi so pospravili svoje stvari nato pa so odšli iz razreda. "Naložil nam je spis dolg najmanj en kos pergamenta, in jaz sem toliko že napisala, pa sem komaj na polovici!" je rekla Sarah in z Emmo sta odšli v drznvraanovsko dnevno sobo.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Učilnica za Napoje Empty Re: Učilnica za Napoje

Objavlja by Gost on Sre Avg 26, 2009 3:55 pm

Angie je bila vesela, da imajo napoje. To jo je zares veselilo in komaj je čakala, da začnejo. Hitro si je pripravila vse stvari. Nato je prišel učitelj in jim povedal kaj naj naredijo. Učitelj ji je bil všeč, pa čeprav ni bil ravno prijazen.
Hitro si je pripravila sestavine. Pozorno je brala navodila in delala napoj. Kdaj pa kdaj se ji je zdelo bolje, če kaj naredi po svoje, zato se ni preveč ozirala na to, kar piše v knjigi. Mama ji je vedno govorila, da moraš napoje delati malo po svoje.
Ko je končala napoj je bil takšen, kot naj bi zares bil in Angie je bila zelo zadovoljna.
Odnesla je epruveto učitelju. Medtem ko je čakala, da jo oceni, je že začela pisati spis.Prišla je skoraj do polovice, ko je začel govoriti ocene. Dobila je I. Vsa vesela je pospravila reči.
Zdelo se ji je, da se je to uro res nekaj naučila in bila je zadovoljna. Spisa pa res ne bo težko dokončati, si je mislila. Napoji so ji bili zelo všeč in učitelj tudi. Bil je odrezav in ne ravno prijazen, vendar je bila prepričana, da jih bo veliko naučil.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Učilnica za Napoje Empty Re: Učilnica za Napoje

Objavlja by Gost on Sre Avg 26, 2009 4:18 pm

Lynn je pritekla v učilnico. Skoraj vse klopi so bile že zasedene, zato je sedla v edino prazno. "Očitno bom to uro sedela sama," je pomislila. V tistem je prišel učitelj in Lynn se ni imela časa ozirati za Angie, saj jim je že dal navodila. Lynn je rada ustvarjala, zato je bila navdušena, ko je ugotovila, da bodo že prvo uro varili napoje. Pozorno je prebrala navodila in si pripravila sestavine. Napoj je delala zelo previdno in nekoliko prepočasi. Ko je zvonilo, je hitro še malo pomešala. Učitelj tega ksreči ni opazil, saj jim je na začetku ure zabičal, da bo oceno znižal, če ne bodo dokončali do konca ure. Ko si je ogledal njen napoj je nekoliko nejevoljno prikimal, a ji je vseeno dal PP. Lynn si je oddahnila. V tistem je zagledala Angie, ki je zapustila ječo. Pohitela je za njo.

Gost
Gost


Nazaj na vrh Go down

Učilnica za Napoje Empty Re: Učilnica za Napoje

Objavlja by Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu